9.4.2016

Tips to maintain your motivation to study

Näin tenttiviikon pyörityksessä ajattelin listata asioita, joilla ihan taatusti pysyy tarakka jakkarassa ja ajatukset koulutöissä.

1) Salitreeni

Ihan ensimmäisenä on olennaista mennä tekemään sellainen jalkatreeni, ettei taatusti pääse nousemaan tuolilta, vaikka haluaisikin. Parhaassa treenissä lihaskipu säilyy ainakin viikon, jolloin salilla ei tarvitse vierailla usein. Siten aikaa säästyy opiskelulle. 

2) Mukamas-sairastuminen

Heti salitreenin jälkeen pitää sairastua pieneen, mutta ärsyttävään flunssaan, joka varmasti estää sua lähtemästä vahingossakaan minnekään kirjaston ulkopuolelle. On olennaista, että flunssa on sitä sorttia, että se ei keskeytä opiskelua, vaan pikkuisen hidastaa ajattelua. Se aiheuttaa teksin hitaamman lukemisen, jolloin suurempi osuus luetusta tiedosta imeytyy pitkäkestoiseen muistiin. 

3) Prepaid-liittymän päättyminen ja kämpän internetpiuhan hajottaminen

Optimaalisessa tilanteessa puhelimen prepaid-datapaketti päättyy juuri ennen tenttikauden alkua. Uutta ei ehdottomasti kannata ostaa. Lisäksi kannattaa hajottaa kämpästä internetpiuha tai WLAN, jolloin internetiin on mahdollista kytkeytyä ainoastaan kirjastossa ja muissa julkisissa paikoissa. Siten aamulla tekee suorastaan mieli juosta kouluun tsekkaamaan yöllä vastaanotetut viestit!

4) Viime tingassa opiskelu

Tämä me kaikki osataan. Työnteon tehokkuuden maksimoimiseksi ei ole mitään järkeä aloittaa mitään ajoissa. 

5) Palkinto

Pitää olla jotain, jota kohti opiskellaan. Se voi hyvä arvosana, parempi arvosana kuin kavereilla, tutkinto tai esimerkisi Vietnamin matka.

Koska itseäni ei tällä hetkellä kiinnosta arvosanat tippaakaan, mä valitsin Vietnamin matkan. Lähden sinne jo ensi viikolla! <3


(kuva googlesta)