11.4.2016

The mystery of bottled pee revealed - Lombok (2/3)


Oltiin mietitty pullotetun pissan mysteeriä jo Myanmarissa.Kaikkien teiden varsille oli sijoiteltu pullohyllyjä muutaman sadan metrin välein. Kukaan ei keksinyt, mitä se voisi olla. Pullot oli isoja ja pieniä, erilaisilla vanhoilla etiketeillä varustettuja. Oma kansallisylpeys nousi, kun bongasin myös Finlandia-vodka-pulloja. 

Ensimmäinen arvaus oli, että pullot olisivat paikallisille juomavettä. Tommosta vähän keltaisempaa, joo..

Joku veikkasi myös keitinrasvaksi, koska on ihan loogista markkinoida sitä muutaman sadan metrin välein koko katuverkostolla. 

En tiedä, kertooko tämä enemmän matkaseurueen autotaidoista vai siitä, ettei kukaan ollut nähnyt bensiiniä koskaan, koska ainahan se menee siitä tankkausletkusta suoraan autoon.

Tän tekstin kliimaksi tulee tässä: se on bensiiniä. Ja bensiini puolestaan on sitä settiä, jota laitetaan skootteriin, jotta se kulkee eteenpäin.

Kieltäydyttiin uskomasta, vaikka skootterin vuokraaja sanoi tankin koon olevan "yksi vesipullollinen", ja että litrahinta on noin 10 000idr (65snt).

Oli kuitenkin pakko myöntyä, kun polttoaine loppui jossain keskellä vuoristoa, meillä ei ollut hajuakaan siitä, missä me oltiin, ja vielä vähemmän varmuutta lähimmän länsimaalaisen bensa-aseman sijainnista.

Saatiin tankkauspalvelu kaupan päälle!