23.4.2016

Teachers' field trip to Halong Bay, VietmanVietnamin reissun eka kohokohta oli Halong bay. Risteily, joka paljastuikin opettajien luokkaretkeksi. 

Lohikäärmeiden koti, sanotaan. Kun Vietnamia aikanaan yritettiin valloittaa, lohikäärmeet puolustivat vietnamilaisia syöksemällä jalokiviä ja jadea mereen vihollisten karikoksi. Ajan saatossa merenpinta nousi ja nyt nähtävissä on ainoastaan mielettömän kauniita kivirykelmiä.

Oli miten oli, nuo 1600 pylväsmäistä ja jyrkkää saarta koristavat nyt Vietnamin itäpuolista saarta niin kauniisti, että alue on valittu yhdeksi maailman seitsämäksi luonnonihmeeksi ja UNESCOn maailmanperintökohteeksi.


Halong bay sijaitsee pääkaupunki Hanoista muutaman tunnin ajomatkan päässä, joten me päätettiin käyttää reissuun parikin päivää. Näin kauniissa kohteessa ei haluttu kiirehtiä. Me maksettiin Hanoissa valmis kahden päivän risteily, johon kuului kaikki kuljetukset, majoitus, ruoka ja koko helahoito. Vaikka omatoimimatkustaminenkin on mahdollista, tämä oli ehdottomasti oikea päätös, koska halvempaan kokonaishintaan päästäkseen olisi pitänyt tinkiä jokaisessa vaiheessa, ja mä olen siinä ihan äärettömän tehoton.


Ja olihan se kieltämättä mukavaa olla kaksi päivää täyshoitolassa. Kun ruoka tuotiin eteen säännöllisin väliajoin ja aurinkotuolilla löhöillessä tullaan kysymään, että maistuisiko vielä toinenkin banaanismoothie, on pakko olla aika tyytyväinen. 

Kaikki meni juurikin niin nappiin kuin voikin mennä. Ainoastaan keli oli aika suttuisen harmaa, mutta sellaista se kuulemma tuolla on aina tähän aikaan vuodesta.


Se ei meidän menoa haitannut.

Matkalle osui ihan huippujengi. Meidän kohdalla pakettimatka tarkoitti oikeasti sitä, että me matkustajat paketoiduttiin yhdeksi perheeksi.

Oli philippiiniläinen suku, oli ranskalainen kaksikko, oli saksalainen proffa ja oli erinomaisen herttaisia australialaisia. (Ja nää kaikki oli sattumalta eri alojen opettajia, siitä otsikko!) Niin mahtavaa jengiä, että kun illalla oltiin laulettu yhdessä Vietnamilaiset karaoket ja tanssittu yhden 60-vuotisjuhlien kunniaksi, iloittu itse onkimalla saaduista kalmareista (squid) ja hypätty käsikädessä ihan liian korkealta laivan yläkannelta, oli pakko vaihtaa sähköpostiosoitteet.
Risteilyllä oli tosi mukavasti ohjelmaa. Satamassa oltiin aluksi vähän skeptisiä alueen turistirysämäisyydestä, mutta kun päästiin liikkeelle, muut ympärillä olevat laivat katosivat ja ihan rauhassa saatiin seilata. Halong Bay on pinta-alaltaan valtava alue.

Oikeastaan ainoa paikka, jossa muita laivoja oli ympärillä enemmänkin, oli alueen suurin saari, jossa olevaa luolaa käytiin pälyilemässä. Sen saaren edustalla me käytiin myös melomassa ja uimassa myöhemmin, mutta missään vaiheessa muut turistilaivat eivät häirinneet.

Omasta mielestä hauskinta oli kuitenkin toisen päivän taichi-tunti ennen aamupalaa. Aamun hämärinä tunteina laivaan oli rantautunut soutuveneellä taichi-guru. 

Taichi tarkoittaa perinteistä kiinalaista taistelulajia, jossa liikkeet tehdään rauhalliseen tahtiin. Vähän sellasta joogan ja nyrkkeilyn sekoitusta. Se oli tosi hilpeää. Siellä laivan kannella me unenpöpperöiset soturit jumppahousuissa ja hikinauhoissa tehtiin liikkeitä ihan vääriin suuntiin. Eikä sitä taichi-gurua edes haitannut, tai johtuikohan englanninkielen puutteesta, että oltiin aina niin päin, että pystyi samalla ihailemaan läheisen vuoren kukkulalla näkyviä vuoristovuohia (mountain goat) !!!


// The first highlight of our Vietnam's trip was a two days all-inclusive boat cruise in Halong Bay. Halong Bay is located a few hours of driving from Hanoi, the capital of Vietnam. Our trip was all about relaxing and enjoying our international company. Me and my travel buddy Colin really enjoyed our new friends from France, Germany, Australia and Philippines. That weekend happened to be a local public holiday, so almost all of our company were teachers spending their holidays. Hence the topic. :) We had lots to do. We went to explore an ancient cave (with still fossils from people living there!), kayaking, swimming, karaoke and a cooking class. However, the best activity for me was definitely our taichi-class on the second day morning.