29.4.2016

Singaporean food

Singaporessa ruoka on kaiken muun ohella kallista, sanotaan.

Se ei oikeastaan pidä paikkaansa, ainakaan täällä kampuksella. Aterian saa noin 3,5 dollarilla (reilu 2 euroa) aamusta iltaan, eli periaatteessa täällä opiskelijan ei tarvitsisi koskaan laittaa täällä itse ruokaa.

Ongelma on kuitenkin ton ruuan laatu. On riisiä nuudelilla ja sitten toisina päivinä nuudelia riisillä. Ruokavaliossa ei mikään ole tuoretta ja tosiaan noiden hiilihydraattien osuus ateriasta on ihan massiivinen. On sitä riisiä ja nuudelia niin pirusti. Kasvikset on pannassa ja on lihanpalat on niitä semmosia, jotka kotopuolessa laitetaan kissoille.

Mä lähdin tänne reissuun vähän sillä asenteella, että laitan entiset ruokatottumukset hetkeksi unholaan ja nyt syödään niinkuin paikallisetkin syö. Sinnittelin mielestäni aika pitkälle, mutta nyt kieltämättä ikävä tuoretta salaattia kohtaan on kova.

Tuoreet hedelmät on toki kivoja. Ruokaloista saa ihania smoothieita ja hedelmämehuja, ja niitä tulee lipiteltyä aika paljon. Kaupasta ostettuna hedelmät on kuitenkin melkeinpä tyyriitä kuin suomessa, joten ei pelkästään niilläkään oikein raaski elää.

Ruoka syödään syömäpuikoilla tai haarukalla ja lusikalla. Veistä en ole nähnyt aikoihin.


// Singaporean food looks like this. Food in our campus is not expensive, even though the general assumption is different. The main reason for that is the quality: a meal consists mostly of rice and noodles and a little amount of meat. No fresh salad exists. The canteens are open all day, basically there is no need to cook own food ever. I had tried to survive the whole spring by eating only local food. The amount of rice and noodles however surprised me, and I had to give up.
One great benefit however exists, fresh fruit and fruit juices! They are sooo delicious and I like to buy them almost daily.