10.4.2016

Lombok, Indonesia (1/3)

Koska elämä täällä ruudun takana on tällä hetkellä täynnä pänttäystä, palataan vielä hetkeksi muutaman viikon takaiseen Indonesian reissuun ja Lombokin saarelle. Säilyy illuusio siitä, että tämä vaihto-opiskelu on pelkkää lomailua.

Lombok Gili-saarien vieressä oleva paljon isompi saari, jossa turismi ei ole Gilin tavoin pääelinkeino. Ehkä juuri sen takia me viihdyttiin siellä niin hyvin.

Me vietettiin Lombokissa kolme päivää Gilillä sukeltelujen jälkeen. Ensimmäinen päivä oli vähän pakotettuna, koska kaikkien sukeltelujen jälkeen me ei saatu mennä suoraan lentokoneeseen, ja kaksi muuta päivää siinä vähän rinnalla. Miksipäs ei -asenteella taas.

Ekana päivänä vuokrattiin alle skootteri ja lähdettiin vaan päättömästi ajelemaan johonkin. Se meni ihan nappiin, löydettiin ainakin kaatosade ja auringonlasku, josta ei melkeen missattu kaikkea.

Täällä Aasiassahan vesisateet on ihan kamalia. Sateet ovat paikallisia, ja kestää lyhyen aikaa, mutta toisaalta ne on niin tehokkaita, että varmasti kastuu kunnolla. Skootterilla ei olisi tullut kuuloonkaan ajaa siinä sateessa. Onneksi yksi paikallinen perhe kutsui meidät ja meidän skootterin heidän kotiinsa (sisään!), jotta me pysyttiin kuivina.

Me ei puhuttu paikallisten kanssa samaa kieltä. Kuitenkin, kun perheen isä toi meille tuolit, joilla istua odottelemassa, ja perheen pikkulapsi vilkutteli meille ujosti, meillä oli oikein tervetullut olo.

Ei voi kuin ihailla paikallisten avointa asennetta.