29.3.2016

Story of my language studies - VIDEO

Olipa kerran opiskelija, joka tykkäsi matikasta. Sitten sille sanottiin koulussa, että pitäis opiskella vapaavalintaisia opintoja. 

Saksaa, se ajatteli, koska sitten voisi puhua matikasta myös saksalaisten kanssa. 

Se ei tykännyt ja lopetti saksan opiskelun yhden kurssin jälkeen. 

Se ajatteli, että espanja olisi helpompaa. Virhe. Se sai huonoimman arvosanan ja lopetti senkin kesken. 

Sitten se opiskeli yhden kurssin venäjää, sai siitäkin ykkösen ja lopetti senkin. 

Se ei tainnut olla erityisen välkky opiskelija. Se lähti vaihtoon aasiaan, jossa on tunnetusti orjapiiskuri-tyylinen opiskelutahti. Se ajatteli, että josko sitä opettelisi kiinaa siellä puhumaan. 

Kiinakin osoittautui aika vaikeaksi. Ei riittänyt opetella lausumaan ja kirjoittamaan, vaan piti opetella myös täysin uusi kirjoitusjärjestelmä, eri viivojen ja hutasujen kirjotusjärjestys ja eri merkkien historia. Opiskelutahti on suunnilleen samaa kuin kotimaan opiskelutahti pikakelauksella.

No se opiskelija, joka ei ollut kovin lahjakas kielissä, yritti parhaansa. YrittiYrittiYritti, mutta siltikin luennoilla on niin vaikeaa, että naurattaa. Sanakokeissa naurattaa ja välikokeessa nauratti. Niissä papereissa olisi voinut lukea ihan mitä vaan, kun ei siitä saanut mitään selvää. 

Sillä kurssilla oli ryhmätyö. Tehtävänantona oli tehdä video, jossa haastatellaan natiivipuhujaa. Neljän vaihto-oppilaan kopla löi viisaat päät yhteen ja sai kahden ja puolen minuutin videolle mahdutettua sekä vessahuumoria että #yolo-parran. 

Ja ne opiskelijat olivat ihan äärettömän ylpeitä hengentuotoksestaan.


#YOLO