2.3.2016

Longtail boat trip


Yhtenä päivänä vuokrattiin Thaimaasta tollanen pitkähäntävene ja lähdettiin kruisailemaan saaristoon.

Snorklailtiin, grillattiin ihojamme, hypittiin veteen uimahyppyjä ja nautittiin.

Laivan kuljettajana oli nuori heppu, joka myös asui laivassa oli asunut koko elämänsä PhiPhi-saarella. Hän tiesi takuulla parhaat snorklauskohteet, niin paljon kaloja me bongattiin.

Yritettiin karttaa pahimmat turistikohteet, mutta yhden kerran poistuttiin veneestä. Vierailtiin Apinasaarella (Monkey Island). Saaren ranta oli pieni, törkyinen ja täynnä apinoita. 

Apinat keikistelivät ihmisille, antoivat koskea ja sitten varastivat kaiken mahdollisen. Alla oleva kuva on apinasta, joka ensin varasti turistilta vesipullon, sitten puri siihen reiän ja pienen harjoittelun jälkeen oppi juomaan siitä. 


Päivä oli kaunis ja aurinkoa riitti. Paluumatkalla kuitenkin tuuli yltyi ja me seilattiin takaisin aikamoisessa aallokossa. Oltiin jo aikaisemmin oltu tyttöjen kanssa paistattelemassa päivää tossa veneen keulassa, ja päätettiin tyhminä jäädä siihen loppumatkaksi. 

Ensimmäiset aallot oli kivoja. Niitä seuraavat olivat isoja. Enää ei ollut niin kivaa. Pidettiin kannen laidoista kiinni rystyset valkosina ja esitettiin kiltisti penkeillään istuville pojille, että homma oli ihan hallussa. Ohi ajoi muitakin samanlaisia veneitä, joissa matkustajat istuivat penkeillään pelastusliivit päällä ja vilkuttivat meille vahingoniloisina.

Jälkikäteen ajateltuna keulassa istuminen oli kuitenkin järkevää, me oltiin nimittäin ainoita, jotka eivät kastuneet aallokossa :)

Oltiin me oikeasti iloisia vaikkei tässä kuvassa siltä näytäkkään.
Ja tämä ei ole mun ottama kuva, sen otti Weston. 

P.s Mun mielestä on kivaa kirjoitella näitä tekstejä jälkikäteen, siis ei reaaliajassa. Täällä on kulissien takana nimittäin hullu pyörremyrsky tenttiviikon ja kaikenmaailman projektien palautuksien kanssa. Viime viikko ei siis tosiaankaan koulun puolesta ollut lomaviikko - paikallisille se oli enemmänkin välikokeisiin valmistautumista varten. Tässä on siis pikkusen kiinniotettavaa.