5.3.2016

Green Corridor Run 2016 - report

Green Corridor run on vuosittain järjestettävä 10,5 kilsan kisa, jonka reitti seuraa käytöstä poistetun KTM-junaradan pohjaa. Käytännössä reitti kulkee siis ihan keskustassa, mutta kuitenkin vehreässä ja mukavassa ympäristössä. Radan pohja on vuorotellen nurmikkoa, hiekkaa ja raidesepeliä, ja juostessa saikin vuorotellen väistää lätäköitä ja kivijärkäleitä. Ja kookoksia. Ratakiskoja näkyi parissa kohdassa.

Lupasin itselleni eilisessä tekstissä, että lähden juoksemaan vain siksi, että tykkään siitä.

No ei mennyt ihan suunnitelman mukaan: Se oli ihan kamalaa. 

Mä sain Myanmarista ihmeellisen vatsakramppitaudin ja se todellakin häiritsi juoksua. Sitäkin pahempaa oli kuitenkin helle. Ihana, ihan kamala aurinko. En ole missään kisassa aiemmin nähnyt yhtä montaa keskeyttänyttä lepäilemässä radan sivussa koivet ylhäällä.

Matkalla omat mietteet meni jotakuinkin seuraavasti:
0-1km: Menee hyvin
1-9km: Hajoilua vatsaan ja helteeseen ja melkeinpä koko universumiin. Kävelin ja hölköttelin vuorotellen ja niin teki kaikki muutkin. Pohja oli yllättävän haastava ja raskas
9-10,5 km: Hajoilua edelleen. Tässä kohdassa pitäisi päästä jo vihdoin siihen euforiseen tilaan, jonka takia kisoissa ylipäätään käydään. Tällä kertaa mä en päässyt, lähinnä vain halusin sieltä pois varjoon.
Maalissa: Huono olo edelleen. Fiilis koheni ainoastaan siksi, että kisa oli ohitse. Ei endorfiinipöllyä.

Aika paljon sai siis kärvistellä maalissa jaetun ilmaisen banaanin takia!