14.2.2016

Valentine's day tandem biking

Ystävänpäivä. Silmät sydäminä, näköpiirissä pelkästään vaaleanpunaista ja päässä pelkkää rakkauden huminaa?

Mulla oli vielä parempaa, mulla oli näköpiirissä maailman paras Pihla! Ja meillä oli sunnuntaille suunniteltu ihan mieletöntä ohjelmaa! Me lähdettiin tandempyöräilemään!

Kun käytiin edellisen kerran Pulau Ubinilla pyöräilemässä, huomasin, että sieltä on mahdollista vuokrata myös tandempyöriä. Se on yksi mun elämän bucket listin tärkeimmistä kohdista. Mä olen aina halunnut kokeilla!

Helsingissä tandemin kokeilu on tehty vaikeaksi, koska sellaiset fillarit luokitellaan vammaisurheiluvälineiksi. Vuokraajia on vähän ja hinta on korkea - en voi ymmärtää miten noin eeppiselle laitokselle voi olla niin vähän kysyntää. 

Ihmiset, kelatkaa hei, tandempyörä!!!

Toissakesänä nähtiin kovasti vaivaa tandempyörän etsimiseen. Soitettiin yhteen vammaisurheiluvuokraamoon, ja kun multa kysyttiin, millä tavalla partnerini on vammainen, alkoi naurattamaan niin paljon että oli pakko painaa punaista luuria. Mä en millään keksinyt siinä hetkessä, millaisen pölkkypää-diagnoosin mä meille molemmille antaisin. Miksei terveet saa pyöräillä tandemilla?

Sinä kesänä pölkkypää-diagnoosi ei lannistuttanut. Me löydettiin Otaniemen kampuksen kellarista pölyttynyt ja rikkinäinen tandem. Se oli oranssi ja tosi hieno. Laitettiin fillariin meidän yhteystiedot ja kyssäri, että voitasko lainata rahaa vastaan. No ei tullut vastausta ja se lappu (ja pyöräkin) ovat pyöräkellarissa edelleen. 

 Tänään tähtien asento oli oikea. Me vuokrattiin koko Singaporen pähein tandempyörä. Se oli vihreä ja oranssi, pehmeät mummo-satulat ja selkänojat. Niin uusi, että siinä oli kuplamuovitkin vielä ympärillä. 

Katu-uskottavuutta ei vähentänyt edes se, että fillari oli koonsa puolesta sopiva lapsille.


Fillarointi oli mahtavaa. Kierrettiin melkein koko saaren tieverkosto. Ylämäet oli aika rankkoja kun piti polkea polvet leuassa kiinni. Osattiin kuitenkin oikea tekniikka heti alusta alkaen kuin prot ja näytettiin varmasti tosi hyviltä. 

Niin hyviltä, että kaikki muut tuijottivat meitä montut ammollaan. Kaksi jättiläisblondia lasten tandemilla. Nähtiin apinoitakin ja nekin tuijottivat meitä.

_____

P.s knoppitieto: Tarvisin tietää valentine-sanalle tarkkaa määritelmää. Sanakirja.orgin mukaan se on ystävänpäiväkortti. Eli "will you be my valentine" oikeasti kysyykin, halutaanko sitä olla pahvia.