1.2.2016

Things that shouldn't be done when you have a Dream Job

Yksi on varmaa: Mä olen maailman parhaimmassa työpaikassa, tekemässä maailman parhaita työtehtäviä. Tiedän olevani onnekas ja olenkin työpaikastani äärimmäisen kiitollinen.

Yritän aina panostaa töihini ihan satakybät lasissa. Silti tulee tehtyä jatkuvasti isompia ja pienenpiä mokia.

Soittelin tänään työpaikan HelpDeskiin eräästä tietoteknisestä ongelmasta, ja he ottivat koneeni haltuun ratkaistaakseen sen. Haltuun ottaminen tarkoittaa sitä, että itse istun koneen edessä toimettomana ja katson, kuinka ongelmien ammattilaiset tekevät koneelle ihmeellisiä asioita etänä.

Ensi kerralla, kun luovutan koneeni muiden ihmisten haltuun, teen ensimmäiseksi seuraavat asiat:

1. Suljen kaikki nolot ja töihin liittymättömät internetsivut. Näitä ovat esimerkisi Facebook (jonka uusin ilmoitus on tietenkin mahdollisimman nolo) ja Iltasanomat (josta on tietenkin auki nolo uutinen, joka todellakin olisi pitänyt jättää klikkaamatta).

2. Poista kaikki ylimääräiset ohjelmat tietokoneelta. Mulla on täällä mukana ainoastaan työpaikan tietokone, joten olen joutunut asentamaan siihen kaikenlaisia lisäohjelmia, jotta voin tehdä tällä myös koulutöitä. Ensi kerralla muistan poistaa tai vähintäänkin piilottaa ne näkyvistä. Kun ei työkoneelle oikeasti saisi asentaa mitään turhaa.

3. Ensi kerralla muistan poistaa tietokoneesta myöskin levyasemassa olevan CD-levyn. Pretty Little Liars. Olen pahasti koulussa siihen sarjaan. Mutta seriously, onko mitään nolompaa vaihtoehtoa enää olemassa esitettäväksi työkoneella? 

4. Syy, miksi alunperin otin yhteyttä helpdeskiin, oli koneeni toimimaton videokuva. En ollut ollenkaan valmistautunut siihen, että he voisivat oikeasti saada sen korjattua. Videopuhelun soittaminen omalta kämpältä on kuin tupatarkastus. Pitäisi olla siistiä.

Ja olihan täällä siistiä, kun pidin eilen siivouspäivän. Olisi ehkä kuitenkin voinut laittaa alusvaatteet johonkin muualle kuivumaan kuin oman pään taakse niin, että HelpDeskin kaverit pääsivät niitä ihailemaan.