8.2.2016

(the) Singapore Sling disappointment

Ei voi käydä Singaporessa maistamatta Singapore Slingiä, sanotaan. Kansalliscocktail.

Drinkki, jolla on täällä melkein satavuotias historia. Pakko olla hyvää. Pakko saada hinnalla millä hyvänsä. 

No meidän (the) Sling-hypetys lähti tietysti ihan käsistä.

Valikoitiin sopivaa (the) Sling-päivää viikkoja. Pohdittiin tarkasti, mille kattoterassille lähdetään sitä maistamaan. Kattoterassin pitäisi olla hieno, pukukoodit ja kaikki. Rahat tiskiin ja rikas olo.

Eilen piti olla the päivä. Kaikki pääsivät paikalle, uuden vuoden loman viimeinen ilta, mulla täällä suomalainen vieras. Yksi meistä maalasi kynnet slingiin sopivaksi. Hyvät selfiet kattoterassilta slingin kanssa, kuvat facebookkiin ja paljon tykkäyksiä. Kaiken piti olla täydellistä.

Sling oli alunperin kehitelty Raffles-hotellissa, jossa Sling olisi kuulemma kaikkein paras. Meille $30 juoma ei kuitenkaan napannut, ei myöskään Marina Bay Sandsin $44. Oltiin löydetty halvempi kattoterassi, jossa se kustantaisi vain $15. Sinne. Heti.

Halpa kattoterassi oli kiinni uuden vuoden takia. Fail.

Jengi alkoi rakoilemaan. Ilman päämäärää me oltiin kaupungilla vain epämääräisen hajanainen joukkio, josta kaikki halusivat lähteä eri suuntiin. Ei me tahdottu enää slingiä kun meidän jalkoja väsytti ja haluttiin vain istumaan jonnekin. Seuraavassa hetkessä löydettiin itsemme paikallisesta kuppilasta, joka oli valittu lähinnä oluen hinnan mukaan. Siitä oli glamour ja kattoterassit kaukana.

Sai sieltä myös (the) Slingiä.

"One (the) Singapore Sling with two straws". Tilasin drinkin kaverin kanssa puoliksi. Maistamisen jälkeen ensimmäiset ilmeet oli kuulemma näkemisen arvoisia.

Sling oli.. pahaa. Ei se ansainnut the-arvonimeä. Ei se olisi ansainnut minkäänlaista hypetystä eikä huomiota. Hintaansa nähden todella pahaa.

Yritettiin pitää naamat näkkäreinä ja ylläpitää illuusiota siitä, että sling on hyvää. Ei onnistuttu, vaan koko muu kaveriporukka sai kyllä nopeasti tietää, ettei sling ollut sittenkään mitään ihan lempparia.

Pettymys. Onneksi ei sentään lähdetty kattoterasseille maksamaan mistään noin pahasta.