13.2.2016

The Revenant

Tiedotusasiana nyt koko maailmalle, että mä kävin eilen elokuvissa.

(Ja hauskaahan tässä siis on se, etten mä koskaan käy elokuvissa. En mä ole nähnyt starwarsseja, indianajoneseja, lotreja enkä exmenejä. Lisäksi mulla on myös ongelmia nimetä georgeclooneyt, benstillerit ja muut eturivin näyttelijät - vaikka tällaiset asiathan ovat täysin yleissivistystä. Mun leffatietämys on niin surkealla tasolla, että saan valituksia siitä, ettei mulle voi kertoa vitsejä joissa on referenssejä leffoista, kun en mä kuitenkaan ymmärrä niitä.)

No, eilenpä kuitenkin käytiin katsomassa The Revenant, jossa esiintyi Leonardo Di Caprio ja joku punatukkainen jäbä, joka näytteli myös Harry Pottereissa. Elokuva oli saanut hyvät arvostelut. Me päädyttiin katsomaan se kiinalaisilla tekstityksillä, kun se oli paras mahdollinen ajankohta.

[SPOILERALERT]

Leffa meni jotakuinkin silleen, että Leonardo joutui karhun raatelemaksi ja melkein haudattiin hengiltä, mutta se tietenkin pelastui sieltä haudasta viimeisillä hengenvedoillaan ja lähti vaeltamaan Pohjois-Amerikan metsiin. Leonardolla taisi olla vähän kylmä kun se oli pukeutunut vain karhun turkkiin ja senkin kanssa se kävi aina välillä uimassa kun intiaanit metsästivät sitä jousipyssyillä (eivät kuitenkaan koskaan osuneet).

Ei haitannut ollenkaan, ettei ihan tajuttu englannin murteesta ja kiinan tekstityksistä kaikkea. Lähes koko ääniraita oli vain Leonardon raskasta hengitystä. Rankka jäbä kun veti viimeisiä hengenvetojaan leffan aikana varmaan sata kertaa. Eikä se edes kuollut. 

Kaikista pahinta oli kuitenkin se, kun Leonardo ratsasti hevosensa kanssa rotkosta alas ja se hevonen meni täysin säpäleiksi, mutta Leonardolle ei käynyt mitään (tietenkään), vaan se jatkoi raskaasti hengittämistä, tyynesti tyhjensi hevosen sisälmykset, riisui karhun päältään pois ja meni sinne hevosen sisään nukkumaan. HEVOSEN SISÄÄN NUKKUMAAN???

[Spoileralert päättyy tähän]

Mulla on vähän asiaa elokuvien käsikirjoittajille: Jos kuvittelette, että yleisö oikeasti jaksaa katsoa melkein kolme tuntia ihmisten raskasta hengitystä ja verenvuodatusta, niin tiedoksi vaan että olette väärässä. Jos kuitenkin välttämättä tahdotte kirjoittaa ainoastaan tappamisesta, voisitteko kuitenkin muistaa realismin siten, että myös päähenkilöt voivat esimerkiksi kuolla tai edes murtaa luitansa, jos he hyppäävät kallionkielekkeeltä alas. Ja miksei kukaan osu koskaan aseella päähenkilöön, kun kaikkiin vastustajiin luodit ohjautuu kuin itsestään?

Viimeiseksi haluaisin tietää, kenen idea oli laittaa Leonardo hevosen sisään nukkumaan??

__
P.s siitä sairaudesta - se on melkeen jo ohi. Parantumiseen vaadittiin yksi lääkärireissu, valtava vuori pillereita, yksi päivä nukkuen ja toinen päivä rannalla makoillen. (Ja rannalle menin siksi, kun sain viestin "I've heard that the sand has a healing effect" - ja sillä tosiaankin oli!)