10.2.2016

Sightseeing

Parasta on suomalainen vieras. Ja loma. 

Mitä Sporeen tulee, itse täytän vielä kaikki turistin ominaisuudet. Kuljen kaupungilla kamera kaulassa, tarvitsen metrokarttaa jokaiselle matkalle ja kassalla annan koko lompakon kassaneidille kun en tunnista itse vieläkään, minkä arvoisia kukin kolikko on.

100% turisti.

Ihan parasta kuitenkin on, kun voi jakaa näitä kokemuksia ihan oikeasti oikean turistin kanssa. Tavallisina arkipäivinä ei tule käytyä kulttuuririennoissa eikä tutustumassa paikallisiin erikoisuuksiin. Mun, feikki-turistin ja oikeasti oikean turistin erottaa siitä, että jälkimmäinen käy museoissa. 

Eilen minä ja vieraani käytiin tekemässä turistijuttuja.

Käytiin presidentin palatsissa - en edes tiennyt, että Singaporella on presidentti. Tai että kun vierailee palatsissa, niin tarvisi vissiin noudattaa jotain pukukoodia. Käytiin kansallismuseossa - en tiennyt oikeastaan mitään Singaporen historiasta.

Käytiin ihmettelemässä vielä kerran kiinalaista uutta vuotta - en osannut arvata, kuinka sitkeitä juhlijoita kiinalaiset ovat. Päiväkausia uuden vuoden juhlintaa, vielä kolmantenakin päivänä raketit ja koko muu helahoito?!


Käytiin katsomassa Marina Bay Sandsin valoshow - tosin se meni kyllä täysin pelleilyksi.