6.1.2016

Things I didn't know about S'pore

-Singaporelaiset rakennustyömiehet tekevät sateella töitä yhdellä kädellä. Toinen käsi pitää sateenvarjoa. 

-Singaporelaiset rakennustyömiehet myös lopettavat kovaääniset työtehtävänsä, jos läheltä kulkee ihmisiä. He pitävät siviilien kuulonsuojauksesta huolen, vaikka heillä itsellään ei ole koskaan kuulosuojaimia. 

-Singaporelaiset ovat muutenkin todella, TODELLA ystävällisiä. He ovat aina tarvittaessa valmiita auttamaan pulassa olevaa.

-Auttaminen on tosiaankin jees, mutta heidän englannin murteestaan on toisinaan todella vaikeaa saada selvää. Vaikka joskus he joutuvat toistamaan monta kertaa, silti todellakin arvostan heidän tahtoaan yrittää.

-Erilainen murre johtuu pitkälti siitä, etten osaa edes alkeita yhdestäkään paikallisten äidinkielestä. En edes tiedä, minkä kielen kirjaimia kaikki kylteissä ja opasteissa olevat merkit ovat. On kiinaa, japania, swahilia, hindua, bambua.. Näistä pitäisi kysyä kyllä joltakin. 

-Opasteista tuli mieleen MRT (paikallinen metro). Durianin (hedelmä) vieminen MRThen on kielletty sen voimakkaan hajun vuoksi.

-Täällä on myös muita hassuja kieltomerkkejä. Esimerkiksi seuraavat kyltit, joissa varoitetaan ovien avautumisesta ulospäin. Täällä kaikki ovet aukeavat sisällepäin. 

-

Loppuun liitän vielä randomn kuvan eiliseltä illalliselta. Söimme jälkkäriksi perinteisiä Singaporelaisia jälkiruokia, jotka ovat basically hyytelöä ja jäähilettä, jotain hedelmää ja koristettu maissilla ja pavuilla. Nams..