31.1.2016

MacRitchie Reservoir Treetop walk - Monkey attack!

Sunnuntai-aamuna lähdettiin tyttöjen kanssa reippailemaan.

MacRitchien luonnonpuistossa on vielä pieni pala alkuperäistä Singaporelaista viidakkoa jäljellä. Sinne on rakennettu polkuja, ja alue tarjoaa erinomaiset puitteet luonnossa reippailemiseen ja pienimuotoiseen eräretkeilyyn. Loistava tapa viettää sunnuntai-aamu, sekä meidän että kaikkien muidenkin paikallisten mielestä. Niin paljon siellä oli jo aamusta jengiä. 

Me valitsimme reitiksi 7 km pitkän Treetop Walkin. Sen huippukohta oli kymmenien metrien korkeudella oleva silta, josta oli hienot maisemat. Erinomainen paikka olla siis ottamatta kuvia maisemasta ja keskittyä kuvaamaan omaa hikistä pärstää! Mukana oli meitsi ja toinen suomalainen, kaksi alankomaalaista, saksalainen ja kanadalainen.Matkalla oli paljon apinajuttuja. Oli kylttejä kieltämässä apinoiden syöttämistä ja oli puheita siitä, ettei apinoille saa hymyillä, koska ne kokevat hampaat uhkaavaksi. Kerrattiin kaikki tuntemamme apinalajit. Meidän mielestä apinat olivat silti hurjan söpöjä ja toivottiin bongaavamme niitä metsästä.

Sitten jouduimme apinahyökkäyksen kohteeksi.

Luonnonpuistossa oli lintutorni, jonka huipulle mekin viimeisillä voimillamme helteessä kivuttiin. Siellä oli apina. Tilanne oli aluksi hurjan hauska, otettiin eläimestä valokuvia ja teki mieli silittää.

Sitten joku alkoi rapistelemaan eväitään ja apina tuli liian lähelle. Se irvisti ja olisi halunnut meiltä ruokaa. Me laitoimme eväät pois ja siirryimme lintutornin toiselle puolelle. 

Apina seurasi meitä. Liian lähelle.

Lähdimme kipuamaan lintutornin portaita alas. Apina seurasi meitä tietenkin. Se roikkui meidän päiden yläpuolella portaikossa, edessä, takana ja yläpuolella, eikä tilanne ollut todellakaan hauska. Me kavuttiin portaita niin nopeasti kuin päästiin, mutta se oli nopeampi kuin me. 

Portaita oli ihan liian monessa kerroksessa. Apina seurasi meitä maahan asti ja pitkälle polkua pitkin viidakkoon. Se näytti vihaiselta.

Enää en pidä apinoista yhtä paljon.Ja huolestuneille lukijoille tiedoksi: Tämän illan aion käyttää opiskellen. Opiskellen, en siis lomaillen. Opiskelu vaan on niin.. tavallista. Niin tavallista, että en mä halua mainita siitä mun jokaisessa kirjoittamassani tekstissä.