26.1.2016

Bintan activities

Bintanilla ei varsinaisesti ollut turistisesonki. Taidettiin olla hotellissa ainoat asiakkaat ja rannallakaan ei varsinaiseseti ollut ruuhkaa. Paikalliset selittivät meille, että monsuunikautena Bintan ei ole niin upea. Monsuuni sekoittaa meriveden näkyvyyden huonoksi ja silloin ilmeisesti myös myrkylliset meduusat estävät vesiurheilun. 

Itselleni tämä ei-niin-upea Bintan näyttäytyi silti paratiisina. 

Oli valkoista hiekkaa, turkoosia vettä, aurinkoa ja rannalla myytäviä kookoksia. 

Oli rantabaari, jossa soitettiin ysärihittejä. Oli jalkapalloa ja rantalentistä.

Hiuksissa hiekkaa ja vain vähän palanut iho.

Oli naurua ja järkyttävä määrä selfieitä rannalla (ei tosin omassa kamerassa, ehkä joskus saan niitä nähdä itsekin). 

Hymyjä ja onnellisuutta.Rantapäivän jälkeen lähdettiin ötökkäjahtiin!

Bintanin saarella on paljon mangrovemetsää, joista yhtä pääsee veneellä tutkimaan. Turisteja viedään viidakkoon joko päivällä tai yöllä: päiväsaikaan on mahdollista nähdä käärmeitä, apinoita ja lintuja, yöaikaan tulikärpäsiä (fire flies). 

Me halusimme mennä yöllä, se kuulosti jännittävämmältä.


Veneretki oli aavemainen. Viidakossa oli hiljaista ja pimeää. Ainoa valonlähde oli veneen vilkkuva varoitusvalo. Kun silmä tottui pimeään, alkoi lehviköstä näkyä välkehdintää. Tulikärpäsiä.

Me oltiin tietysti ihan fiiliksissä! Keikuttiin veneessä ja yritettiin saada niitä kiinni. Saatiinkin, ja sitten kaikki viisi yliopistokoulutettua aikuista keräännyttiin yhden ötökän ympärille ja oltiin äärettömän ylpeitä saaliista. 

Ajeltiin veneellä jokea ylöspäin, kunnes opas käski perämiestä kääntämään veneen. 
"We can't go there. Snakes are active at night time"

Sitten opas näytti käsillään, kuinka isoja käärmeitä mangrovemetsässä voi olla. Isoja, melkein yhtä isoja kuin kalasaaliit suomalaisen lastenlaulun mukaan.