12.8.2012

Ensimmäinen

Mietin pitkään tulevan armeija-ajan taltioimista. Perinteistä paperista päiväkirjaa olen kirjoittanut jo vuosia, mutta tulevana vuonna ajattelin kokeilla tämmöstä blogisysteemiäkin. Inttiaikana kuulumisten vaihto tulee olemaan vaikeaa ja omia kuulumisia voipi täältä ystävät ja sukulaiset kootusti lukea. En tosin lupaa päivittää tätä mitenkään säännöllisesti, silloin vain kun tekee mieli ja on aikaa. Saattaapi käydä myös niin, että blogin pito loppuu kokonaan vuoden kuluessa. Kattellaan.

Tänään siviiliaamuja on jäljellä 148 kappaletta. Tasaisen varmasti aamut vähenee ja samalla jännitys tulevasta ajasta kasvaa! Pelotteluja ja varoituksia armeijan rankkuudesta kuulee jatkuvasti - saas siis nähdä miten meikäläinen pärjää.. Mitä ilmeisimmin kaikki varusmiehet ovat koko ajan kipeinä ja marssimurtumilla ja buranan voimilla marssii pitkin metsiä ja ampuu villinä maalitauluihin ja nukkuu taivasalla ja syö kerran viikossa ja käy suihkussa vain lomilla. Aika tosin kultaa muistoja ja omien kokemusten liioittelu on kivaa :D Kaveriporukassa, jossa suurin osa on miespuolisia ja armeijan käyneitä, keskustelut kulkeutuu usein parin saunajuoman jälkeen inttiaikoihin. Tuleekohan mustakin samanlainen? Yhdelle tyttökaverille tosin jo lupasin, ettei sen tarvitse kuunnella mun(kin) inttijuttuja.

Armeijasta lähden hakemaan ennen kaikkea kokemuksia ja niitä omien päänsisäisten ja fyysisten rajojen rikkomisia. Avoin mielin; joskus oonkin jollekin sanonut, että missä tahansa ojassa voin ryömiä ja mitä tahansa matoja syödä - kunhan tukka pysyy päässä. Tällä hetkellä odotan paljon palvelukseen astumista, tosin se hetki, kun alkaa kaduttaa, voi tulla heti sitten kun alkaa hiukan väsyttämään!

Tällä hetkellä olen menossa Vekaranjärvelle Pohjois-Karjalan prikaatiin, mutta laitoin hakupaperit myös lentotekniselle aliupseerikurssille Hallin varuskuntaan. Saas nähdä, kutsutaanko mua pääsykokeisiin. Hakuaika loppuu muutaman viikon päästä, sitten jännätään kutsua. Pääsykokeissa on jotain älykkyystestejä (fysiikkaa?), kuntotestit (apua) ja haastatteluja ja terveystarkastus. Kaiken pitäsi olla kunnossa, tosin punnerruksia pitäsi treenata hurjasti lisää!!

Huhhuh, tulipas tästä sekalainen teksti. Seuraavan tekstin saatan kirjoittaa vasta kun STJt ovat väheneet lähelle nollaa, tai aikaisemmin, en tiedä.